Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Wa Blue Foggy ox 

Nimi Wa Blue Foggy ox                          Rotu Arabialainen, domestic                    
Kutsumanimi Foggy                              Painotus yleis
Syntymäpaivä  20.3.2000                       Skp ori
Rekisterinumero VH11-003-0624         Kasvattaja Miranda
Säkä  157cm                                             Omistaja Mistelia
Väri, merkit -                                           Ed. Omistaja Veera R. VRL-10735

Luonnekuvaus

Voiman ja upeuden ruumiillistuma, valkea ori laukkaa häntä soihtuna lumisella tiellä. Näetkö kenties unta vai kiidätkö todella tuon eläimen selässä talven ihmemaassa? Hopeinen harja soljuu ja piiskaa kasvojasi. Oriin tummista kavioista sinkoaa lunta ja maata jää joka hetki taaksepäin. Kunnes äkkiä vauhti tyssää siihen ja ori seisahtuu kesken lennokkaan matkansa tasajaloin. Yrität tarrata oriin harjaan, ohjiin, ihan mihin tahansa... mutta turhaan. Mätkähdät kyljellesi maahan mutta onneksi lumi pehmentää laskua. Ori laskee päänsä lempeästi sinua kohti ja katsoo hiukan ilkikurinen ilme piirteikkäällä naamallaan.

Yleisesti Lucky, tuo komea sydäntensärkijä on leikkisä ja ilmeikäs otus. Se on erittäin hyvä näyttelijä ja huumorintajuakin löytyy. Kuulostanee ihannemieheltä? Eikä tässä vielä kaikki: Lucky ottaa kaikki huomioon. Se jakaa jääkuorenkinsulattavia katseitaan kaikille ihmisille eikä unohda ketään. Pojalla on tapana pelastaa vähintään yhden ihmisen päivä: poika saa ujoistakin ihmisistä itsevarmoja. Kahden hienon hevosen yhdistelmästä syntyi älykäs luontokappale, täysi paketti luonnetta.

Hoidettaessa seurallinen, rakastaa huomiota. Työntää turpaansa joka paikkaan. Tilanteissa, joissa moni muu Luckyn kaltainen voisi saada paniikkikohtauksen, tekeekin tämä ori päinvastoin: pysyy rauhallisena ja hoitaa tilanteen omalla tavallaan. Reipas poika ei koskaan kyllästy ilahduttamaan ihmisiä ja tallin arkea. Välillä Lucky innostuu esiintymään erittäin arabimaisena, tulisena hevosena joka tanssahtelee ja steppailee silmät muljahdellen. Sellainen tämä poika ei kuitenkaan oikeasti ole. Komea kultapoika nauttii silti vapaudesta ja vauhdin hurmasta kuten mikä tahansa hevonen. Lucky on viisas sekä mietteliäs hevonen eikä hätäänny juuri koskaan.
 
Ratsastettaessa melko vaativa. Lucky laittaa ratsastajan töihin vaikka sen luultavasti pitäisi olla päinvastoin. Ori opettaa aluksi ratsastajat kuuliaisiksi ja tottelevaisiksi eikä päästä näitä helpolla. Vasta sitten, kun ratsastaja on oriin mielestä tarpeeksi osaava, voidaan siirtyä vaativampiin hommiin. Esteillä reipas ja rehti, ajattelee kuitenkin omilla aivoillaan. Luckyn mielestä oma reitti on usein parempi kuin ratsastajan. Kouluratsastuksessa Lucky kuuntelee kyllä ratsastajaa hyvin ja korjaa tämän virheitä tarvittaessa. Maastossa reipas ja rohkea. Ei säiky juuri koskaan ja käsittelee vaaratilanteetkin tyynesti. Jos ratsastaja etenee Luckyn mielestä liian nopeasti, siitä toki seuraa muistutus eli esimerkiksi putoaminen. Jos Luckyn luottamuksen pettää edes kerran, tipahtaa armotta pojan arvoasteikolla alemmas. Luckyssä on pieni vivahde yhden ihmisen ratsua; se valitsee tarkoin muutaman kaikista tärkeimmän ihmisen mutta tulee toki toimeen muidenkin kanssa.
 
© Erinn

Sukutaulu

i. Foggy ox

e. Willow's I'm Blue ox

Sukuselvitystä.....

Kisakalenteri

-

Jälkeläiset & Jalostusinfo

• Blue Fine WAR ox
• KT Pulchrum Puer ox
• KT Lättä Steg ox

Foggy on tarjolla jalostukseen.


Copyt

Tekstit © Erinn, Veera R., Mistelia
Hevosen ulkoasu © Mistelia
Kuva © Jenny K

©2019 → Sweete ← - suntuubi.com